holland
Rejser

Træt af Amsterdam? Her er 4 andre byer du kan besøge

Amsterdam er hovedstaden i Holland og er derfor meget besøgt af turister. Hvis man har været der en eller flere gange, kan det godt være, at man gerne vil på udkig efter nogle andre spændende byer i Holland. Her kan du få mere information og inspiration til din næste rejsedestination, hvis turen går til Holland.

Rotterdam

Rotterdam er den næststørste by i Holland, og er derfor en oplagt feriedestination, hvis du ønsker at se andre byer. Byen ligger nær floden Nieuwe Maas, som er i den sydlige del af Holland. Rotterdam er indehaver er Europas største havn, som tidligere også har været Europas travleste. Dertil har Rotterdam udviklet sig til at være et stort økonomisk og logistikcenter, da byen er godt placeret i forhold til netop dette. Derudover er Rotterdam kendt for sin verdens berømte arkitektur, livlige kulturliv og Erasmus Universitetet. Så hvis du er til havn og smuk arkitektur vil Rotterdam være en by for dig.

Haag

Hvor Amsterdam er hovedstaden i Holland er Haag residens- og regeringsbyen. Det vil sige at byen er et administrativt centrum, hvor både Den Internationale Domstol, Europol og flere folkeretslige organer befinder sig. I byens centrum bor der omkring 510.000 indbyggere, som gør Haag til Hollands tredje største by. Derudover er Haag også kendt for dens mange universiteter og uddannelsesinstitutioner, samt en lang række kendte bygninger. Du kan blandt andet besøge Fredspaladset, som blev opført i årene mellem 1907 og 1913, eller Mauritshuis, som indeholder Rembrandt samlingen. Derudover kan du også besøge Madurodam, som er en miniature by i størrelsesforholdet 1:25.

Utrecht

Utrecht er Hollands fjerde største by og ligger i Ranstads østlige hjørne. Utrecht har været Hollands religiøse centrum siden det 8. århundrede, og nogle af byens bygninger går helt tilbage til middelalderen. Derudover er Utrecht en by med en hel masse kultur, og har sigtet imod at bliver udnævnt til Europæisk kulturhovedstad. Byen har flere teatre og teaterkompagnier, og dertil et stort antal af biografer. Derudover har byen et stort og vigtigt koncerthus, hvis akustik anses for at være et af de bedste. Det er også i denne by af Hollands filmfestival afholdes. Utrecht ansås for at være Hollands mest betydningsfulde kulturelle by indtil Holland nåede guldalderen, hvor byen blev overhalet af Amsterdam. Så hvis du er til kunst og kultur, så er Utrecht bestemt en by for dig.

Eindhoven

Den sidste by er Eindhoven som er Hollandsk femte største by. Byen er hjemsted for den store elektronikvirksomhed Philips, men er bestemt også kendt for fodboldklubben PSV Eindhoven. Byen ligger i Noord-Brabant, som ligger i den sydlige del af landet. Byen er tilmed en af Hollands ældste byer, hvilket man ikke lige umiddelbart ville gætte ud fra den i dag meget højteknologiske by. Derfor byder byen også på mange museer, der har fokus på teknologi. Du kan blandt andet besøge Philips museet eller DAF museet, hvis du er til biler og andre køretøjer. Eindhoven er altså en by for dig, der elsker elektronik.       

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *