kør selv ferie
Rejser

Kør selv ferie i Holland – det klimavenlige alternativ

Det er vigtigere end nogensinde, at vær opmærksom på miljøet, og at passe på det. Det gælder både til hverdag, men også når man skal på ferie. Man kan gøre en stor forskel, hvis man vælger at flyve mindre, når der er mulighed for det. Der er desuden flere fordele ved at tage toget eller en kør selv ferie.

Formindsk CO2-udslippet ved at flyve mindre

Man kan gøre meget for klimaet med små justeringer i hverdagen. For eksempel kan man sortere ens affald, gå i genbrugsbutikker, købe færre varer i plastikindpakning, spise mindre kød, m.m. Man kan også være mere bevidst om klimaet, når det kommer til ferien. Der er nemlig flere måder at være en miljøbevidst turist på.

Et sted hvor man virkelig kan gøre en forskel er ved at flyve mindre. Hver gang et fly letter, udledes der CO2. CO2 udledes også ved mange andre ting, men det er især et problem med fly, fordi det sker højt oppe i atmosfæren. Derfor kan man i stedet tage toget eller bilen på ferie. Det gælder naturligvis kun, hvis destinationen er indenfor rimelig afstand. Men det er muligt at køre til de fleste steder i Europa.

Det har længe været populært at tage på kør selv ferie. Man kan skiftes til at køre, og hele oplevelsen kan være mere behagelig end stress og jag i en lufthavn. Man kan hygge, lave sjove lege og høre god musik, mens man er på farten. Og desuden kan man tage alle de pauser, der er brug for. Når man kommer frem til destinationen, har man desuden en bil til rådighed, og skal altså ikke betale for at leje en.

Man forurener naturligvis også, ved at køre i bil. Men forskellen er at tage og føle på, især man fylder bilen godt op med mennesker, og tager en gruppe venner eller hele familien afsted.

Holland er en spændende og nem destination for kør selv ferien

Mange danskere holder af destinationer som Frankrig, Italien og Spanien. Det kan dog være en lang køretur, hvis man vælger at tage på kør selv ferie. Derfor kan man med fordel tage et kig på nogle destinationer, der er tættere på Danmark. Her er kør selv ferie i Holland et godt alternativ. Det er et overskueligt land, da det med sine 41.526 km2 er en smule mindre end Danmark. Man kan derfor nå meget på en uges tid. Og distancen dertil er overskuelig, selv med utålmodige børn på bagsædet.

Man kan finde en god kombination af land og by, og man kan f.eks. besøge Rotterdam, som er en moderne havneby med masser af rå charme. Her kan man også finde flere interessante museer. Amsterdam med sine mange kanaler er derimod en by, som på én og samme tid er hyggelig og alternativ. Man bør også overveje en tur til Maastricht.

Hvis man ikke kan lide at køre selv, så kan man også vælge at tage toget. Det er en behagelig måde at rejse på, hvor man også kan nyde udsigten og selskabet, mens man er på farten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *