rotterdam
Rejser

Fem hollandske byer til herreturen

Holland er et land med en masse historie og med en masse kultur oveni. Har man overvejelser om at tage til Holland er der derfor mange steder man kan overveje at tage hen både afhængig af hvem man er, hvilken aldersgruppe man tilhører og hvilke interesser man går med i hverdagen.

Spørgsmålet er så hvor man skal tage hen, og her vil du få fem gode forslag på byer der har noget kulturelt og livligt at byde på for enhver turist.

5) Arnhem: Historien og hyggen

Arnhem er en fin perle, der blandt andet har haft meget besøg af britiske turister i forlængelse af faldne soldater under anden verdenskrig, hvor byen også blev hårdt ramt som en del af frontlinjen 1944, og skaderne herfra ledte til et større genopbygningsprojekt der stadig har lidt aktivitet den dag i dag.

Foruden museer og kultur der minder om disse fortidsaktiviteter, så er Arnhem også fyldt med hyggelige spisesteder, barer og cafeer så er man en gruppe af historieinteresserede og festglade fyre, vil denne by falde i ens smag.

4) Harlem: Noget klassisk hollandsk

Mange forbinder Holland med møller, tulipaner og kanaler og Harlem er en af de byer der formår at inkarnere disse ideer ganske fint. Samtidig ligger byen ikke langt fra Amsterdam, så vælger man at ferien skal gå til noget mere nede på jorden og som bekræfter den opfattelse man har af Holland, så kan man tage til Harlem og derfra tage en eftermiddag til Amsterdam for at give den lidt mere gas med shopping og løjer.

3) Maastricht: en livlig, multikulturel stad

Kan man lide at der sker noget, at man kan møde folk fra forskellige kulturer og have mødes i den festlige stund, så har Maastricht det man søger. Byen ligger ikke så langt igen fra både Tyskland og Belgien hvilket gør byen til et benyttet rejsemål for begge lande.

Samtidig er det også et centrum for mange studenter som er med til at vægge liv i gaderne med fester og højt humør, og derfor kan Maastricht være noget for en mere ungdommelig rejsegruppe, der kan lide at fyre den af sammen med andre.

2) Rotterdam: Hollands næststørste by

Som den næststørste by i landet kan det ikke overraske at Rotterdam har sindssyg meget at byde på, så har man et rejsehold der både består af de lidt mere afslappede typer der gerne vil sidde ved havnen og nyde en kaffe mens man kigger på de moderne arkitektoniske bygninger der er kommet i lyset af genopbygningen af byen som følge af krigen, såvel som man kan finde steder der også kan tilfredsstille shoppere, så de kan se godt ud når de senere skal i byen.

1) Amsterdam: Samlingspunkt for mange interesser

Hvis man kan sige noget om Amsterdam så er det at det er et kæmpe samlingspunkt for de helt store felter. Fra kunsthistorie til krigshistorie, fra gamle bygninger til nymodens arkitektur; hvis Rotterdam ikke har det, så kan man forvente at Amsterdam har det man søger i en god tur til Holland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *