Annonce

Op og ned i junglen af indrejsekrav 

Det kan være noget af et projekt at prøve at finde hoved og hale i verdens mange landes regler for indrejse. Hvis du er usikker på indrejsereglerne for Holland, så læs med her, vi giver dig gode råd. 

Selvom Holland ikke ligger på førstepladsen blandt populære rejsemål i Europa, vælger tusindvis af danskere hvert år at sætte kursen mod det lille land mod syd, og da er det godt at have styr på, hvilke regler der gælder. 

Fri adgang ved kortere rejser 

Lad os se på, hvad det kræver at få lov at rejse ind i Holland, eller Nederlandene, som Holland også stadig af og til kaldes. I modsætning til USA, hvor der specifikt skal søges om indrejsetilladelse på esta.dk, er det ikke nødvendigt for rejser til Holland, hvis du skal opholde dig i landet i højst 90 dage, hvilket svarer til tre måneder. Du får nemlig visumfrit ophold i 90 dage i det øjeblik, du stikker storetåen ind over grænsen. Skal du derimod være i landet længere end 90 dage, kræves der registrering. 

Herudover skal dit pas være gyldigt under hele dit ophold i landet. Det er altid en god idé at tjekke sit pas i god tid, for selv om et pas har en lang gyldighed, er den dog ikke uendelig, og man kan glemme at holde øje med, om det er udløbet. Når sommerferien nærmer sig, bliver der ofte pres på paskontoret, og der kan være lang ekspeditionstid. Du kan derfor med fordel være i god tid, så du ikke risikerer, at du ikke når at få dit nye pas inden det er tid at tage af sted. 

Er du bosat i et andet land uden for Europa? 

Kravene, som vi har gennemgået ovenfor, gælder for danske rejsende. Kommer man som turist fra et andet land, kan der være andre regler der gælder. Dette kan især være tilfældet, hvis der er tale om rejsende fra oversøiske lande som Australien eller USA. Er man bosat og har hjemme i disse lande kan det ikke udelukkes, at man er nødt til at søge om visum for at få lov at rejse ind.  

Det er med andre ord en smal sag at tage på ferie i Holland, hvis man altså bor i Danmark eller et af de andre lande i Schengensamarbejdet, som netop har til formål at gøre det lettere for borgerne i medlemslandene at rejse fri uden at skulle tænke på visum. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *