familieferie
Rejser

6 tips til en vellykket familieferie

Når man skal rejse som en familie, er der meget, der skal være styr på. Alle skal have pakket fornuftigt, alle skal vide, hvad der foregår, og alle skal være i det rigtige humør. Uanset hvilken alder, jeres børn er, når I rejser, skal ferien være god for både jer og dem. Det kan være en svær balance, men med disse tips kan jeres ferie nemt blive bedre.

1: Snak om jeres forventninger

Den vigtigste ting i langt de fleste situationer er kommunikation. Hold et lille familiemøde; hvad er jeres forventninger til ferien? I er som familie nødt til at gå på kompromis, når I har en hel ferie sammen, og alles interesser skal tages i betragtning. Det kan også hjælpe på jeres familieliv i hverdagen; du kan læse flere gode tips til hverdagen med familien her.

2: Vær forberedt

Jeres rolle, som forældre på ferie, er at gøre jeres børn trygge. Selvfølgelig er I der også, for at have det sjovt sammen med dem, men det er ikke ren afslapning. Der ligger meget ansvar på jeres skuldrer, og I er nødt til at have styr på tingene for børnenes skyld. Med fremmede sprog kan tingene blive forvirrende, men holder I hovedet koldt, vil børnene ikke blive nervøse, og I vil alle få en bedre oplevelse.

3: Bliv enige om, hvad I vil opleve

Undersøg jeres destination og lær om seværdighederne. Hvad er værd at se? I kan ikke opleve et helt land på en ferie, så I er nødt til at prioritere, hvad I gerne vil opleve. Har I en plan hjemmefra, gør det ferien mindre kaotisk, fordi I altid vil vide, hvad I skal.

4: Oplevelser for børnene

Bestem jer for at se noget, der appellerer til børnene. Med en tur til en forlystelsespark eller en zoologisk have, er børnene underholdt, og du ved, at de vil få en god oplevelse. I kan også tage til kulturelle seværdigheder med guides, der er designet til børn, så det bliver både sjovt og lærerigt.

5: Oplevelser for de voksne

Husk at I også er på ferie for jeres, forældrenes, skyld. I skal slappe af og opleve ting, som I også interesserer jer for. Derfor må I for eksempel gerne beslutte, at I skal bruge lidt ekstra tid på at køre for en restaurant, som I gerne vil opleve. Det er også jeres ferie.

6: Slap af  

Husk endelig også at slappe af! Det er op til jer, om I vil opleve noget hver dag eller ej, men afslapning får I brug for. Om I tager en hel dag med afslapning eller en smule tid hver dag er op til jer. I kan dase og læse. Du kan for eksempel bruge din tid på at læse artikler omhandlende familielivet. De artikler kan du finde her.

Hav en god ferie!

Det er vigtigt med gode familieferier både for jer og for børnene. Det er lærerigt, afstressende og fascinerende at være i et andet land. Husk blot at få oplevet det, I gerne vil, inden tiden løber ud. I er en familie; derfor er den vellykkede familieferie afhængig af jer alle sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *