weekend i amsterdam
Rejser

Gode råd til et weekendophold i Amsterdam

Holland er et land med ufattelig meget kultur og historie. Færdes man i hovedstaden får man en fornemmelse af at være i det her felt af forskellige tider, forskellige oplevelser som stederne har måttet hele sig fra og komme videre efter; størst er måske hvordan byen blev ramt af anden verdenskrig hvor man har den kendte Anne Frank som en kulturel figur for denne dystre tid, men iblandt andre verdenskendte hollandske kulturfigurer findes også kunstmaleren Vincent Van Gogh, der brugte sit liv på at vise de mange skønne farver og fornemmelser der oftest tages for givet i et travlt hverdags liv.

Netop fordi Amsterdam tilbyder så bredde forskelle i attraktioner, kan det være svært at sikre sig at man får lagt en plan der gør at man får nok oplevelser med sig hjem.

Planlæg løseligt.

Med to dage til at få set det hele, så er det vigtigt at man laver en ordentlig planlægning hjemmefra. Dog er ordentlig planlægning heller ikke ensbetydende med stram og punktlig planlægning hvor hvert gøremål skal foregå i en stresset tone hvor man i længden ikke får oplevet noget som helst. Læg mellemrum mellem attraktioner, undersøg en potentiel transporttid og udvid den med lidt ekstra minutter blot så man er sikret i at man ikke tonser rundt uden nogen grund.

Dernæst brug disse mellemrum til at se stedet I befinder jer i; er der en bod der tilbyder et hurtigt måltid, en lille snack eller noget at drikke så I heller ikke går og bliver distraheret af sult og tørst, og har man ingen behov, der kan man netop i stedet bruge tiden på at nyde de flotte byfacader og det fredsommelige byliv.

Tag den planlægning der er blevet gjort og brug den som en slags guideline for hvad I formoder at I vil opleve mens I befinder jer i Amsterdam, og enten når I det eller også gør I det ikke, og begge dele kan lede til en ny tur en gang i fremtiden.

Udvælg interessepunkter

Man kan formode at I har nogle fællesinteresser der lægger til grund for en rejse til Amsterdam, og lad disse interesser danne en ramme for hele rejsen. Er det en rejse hvor I skal ud og skaffe souvenirs og gaver til folk derhjemme, jamen så er det ideelt at planlægge visse steder der sælger god øl eller vin, noget tøj, træsko eller andre ting som giver en fornemmelse af at være hollandsk. Amsterdam har gode shopping områder både til at man kan sidde i en park og slappe af, og til hvis man skal købe souvenirs med hjem.

Vil man gerne opleve større attraktioner der er kunst eller kulturrelateret, så kan man med de to dages ophold gøre dette til the big event for dagen, så man bruger formiddagen på at forberede sig til turen og når man er færdig så står den på hygge i nogle af Amsterdams smukke gader med hvad end man føler for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *